Soalan Lazim

Tidak. Segala maklumat mengenai konvokesyen akan dimuat naik di laman (website) OUM. Justeru semua bakal graduan dinasihatkan supaya sentiasa melawat website OUM bagi mendapatkan maklumat terkini mengenai konvokesyen.
Boleh. Sila hubungi Unit Pengurusan Konvokesyen melalui emel secretariat_konvo@oum.edu.my. Harga satu (1) set Pakaian Akademik adalah bergantung kepada kategori iaitu Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor Falsafah.
TIDAK. Jumlah tempat duduk di dalam dewan adalah terhad dan setiap graduan hanya dibekalkan 2 keping kad iaitu untuk 2 orang tetamu sahaja. Walau bagaimanapun, tetamu yang tidak dapat masuk ke dalam dewan boleh menonton CCTV yang disediakan di luar Dewan.
Permohonan gantian Transkrip yang rosak boleh dibuat dengan menghubungi Bahagian Penilaian & Peperiksaan. Walau bagaimanapun tiada gantian untuk skrol.
Bagi graduan yang memerlukan bantuan khas - berkerusi roda, cacat penglihatan, tercedera dan sebagainya, sila hubungi Unit Pengurusan Konvokesyen melalui e-mail secretariat_konvo@oum.edu.my
Ya. Sekiranya tetamu memerlukan perhatian khas seperti berkerusi roda, uzur dan sebagainya, graduan boleh ke Kaunter Pertanyaan atau berhubung terus dengan mana-mana Petugas pada hari Konvokesyen. Tempat duduk khas akan disediakan untuk keselesaan tetamu berkenaan.